수상내역 | 2019년도 | |
---|---|---|
접수번호 | K2019G04-00639 | |
출품부문 | 산업공예 디자인 > 목공예 디자인 | |
출품자명 | 조신근 | |
출품자구분 | 추천디자이너 | |
출품명 | 줄무늬도마 | |
상품 주요특징 | 한글 | 도마의 기능은 식재료의 칼질을 위해 받침대 역활을 하는게 본연의 기능이다. 하지만 음식의 종류와 형태가 다양 해 져, 기능의 변화가 생겼나기 시작했다. 제주도에서는 도마에서 칼질을 하고 식탁 위까지 바로 올리는 '돔배고기'라고 하는 문화도 있다. 이 작품은 칼질 외에 상차림까지 고려하여 손잡이의 그립감을 강조하였다. |
영문 | The function of the cutting board is to function as a pedestal for the cutting of the ingredients. But the type and form of the food And various changes have begun to occur. In Jeju Island, we cut the cut from the cutting board and put it directly on the table There is also a culture called 'dombae meat'. This work emphasizes the grip of the handle in consideration of the finishing touch as well as the knife. |