수상내역 | 2019년도 | |
---|---|---|
접수번호 | K2019B02-01002 | |
출품부문 | 시각/정보 디자인 > 패키지 디자인 | |
출품자명 | 안상락 | |
출품자구분 | 초대디자이너 | |
출품명 | 전통식품패키지디자인 | |
상품 주요특징 | 한글 | 창녕성씨 정절공파 집안에서 3대째 내려오는 전통방식을 전수받아 사라져 가는 우리고유의 전통식품들을 재현해 오고 있는 한국전통식품 브랭드인 황새골은 전통발효 효소청이다. 이는 조청의 단 맛을 내는 엿의 일종으로 곡물조청, 과일조청, 산야초조청으로 구분되며, 고서에도 그 제법이 기록되어 있을만큼 한국인의 건강 식품이다. 이와 같은 전통성을 시각적으로 표현하기 위하여 먹의 번짐효과를 비주얼로 삼았다. |
영문 | We have been reproducing our unique traditional foods that have been passed down through the traditional way of coming down from the 3rd generation in Changnyeongseong is a traditional fermented enzyme fermented in Korea, This is a kind of candy that gives sweet taste of Chochung, It is a healthy food of Koreans as it is recorded in visually I made the blur effect of food to visualize to express. |